AMOLED ekranın vermiş olduğu canlı, parlak, heyecan verici renkler, üstün performans ile Casper VIA X40 telefon modelinde bir araya geldi. 3D Glass premium tasarımı ve 24MP ön kamerası ile Casper telefon modeli ile ışığınızı yansıtın!
6.67’’ FHD+ AMOLED geniş ekranı ile Casper VIA X40 telefon renkleri optimize ederek parlaklık, canlılık ve netliği kusursuz bir şekilde harmanlayarak sunar. Geliştirilmiş AMOLED ekran teknolojisi sayesinde telefonunuzla oyun oynarken, fotoğraf ve video çekerken kaliteli görüntünün keyfini çıkaracaksınız. Tüm bu özelliklerin yanında 120Hz yüksek ekran yenileme hızı ile telefon deneyiminiz kusursuz hale gelir.
Casper VIA X40 telefon, 8GB RAM’e ek olarak 8GB VRAM ile teknoloji dünyasının hızını yakalar. 256GB geniş hafızası aynı anda birçok uygulamanın kullanılmasına da yardımcı olur. Üstelik micro SD özelliği sayesinde de 1 TB daha artırılabilir.
5000 mAh batarya kapasitesine sahip Casper VIA X40 uzun soluklu kullanım avantajı sayesinde telefondan maksimum verim alınmasını sağlar.
Bazı 4 haneli numaralardan gelen mesajda “ücret alınabilir“ diye uyarı verdiğinde “HAYIR”a basılması durumunda mesaja izin verilmediği için bu izin isteği Premium SMS bölümüne düşer. Premium SMS bölümünde bu izni tekrar vermek mümkündür. Premium sms erişimi; Ayarlar / Arama Bölümü /Premium Mesajlar menüsüne giriş yapılarak uygulamanın kontrol edilmesi gerekmektedir. Uygulama açık ise kapatılmalıdır. Uygulama kapalı ise; Yaşamış olduğunuz soruna kullanmış olduğunuz 3. Part bir uygulama sebep olmuş olabilir. Ayarlar / arama bölümüne ‘varsayılan ‘yazınız / varsayılan SMS uygulaması/ mesajlaşmayı seçiniz. Bulunmuyor ise; Ayarlar/ uygulamalar/ mesajlar/ varsayılan olarak aç seçilir. 3.part mesajlaşma kullanımı içeren herhangi bir uygulama var ise, Örnek; Messenger , Bip gibi uygulamayı silip tekrar yüklenmesi halinde “uygulama mesajlarla senkronize olsun mu?“ diye bir soru yöneltecektir. Soruya “izin verme “ denmesi gerekmektedir. Bu işlemlerin tamamı yapıldığı halde sorun devam ederse önemli bilgilerinizi yedekleyerek cihazı fabrika ayarına çevirebilirsiniz. Tüm işlemlerden sonra mesaj iletilmiyorsa Operatör ile görüşülmesi gerekmektedir.
1) Lütfen Mobil Veri (operatörünüz tarafından ücretlendirilir) veya Kablosuz ağınızı açtığınızdan emin olunuz.
2) Şarjının %50 ve üzeri, arka planda çalışan tüm uygulamaların kapalı olduğundan emin olunuz.
2) Ayarlar -> Uygulamalar --> OTA’nın ön belleğini temizleyiniz ve tekrar deneyiniz.
‘Salt okunur hesaplarınızdaki kişiler silinemez, ancak gizlenebilir’ şeklinde bir uyarı ile karşılaşmanız durumunda ilk olarak telefonunuzun herhangi bir tarayıcısından Gmail hesabınıza giriş yapmalısınız. Telefonunuzun tarayıcısından Google hesabınıza giriş yaptıysanız; Google Hesap --> Kişiler ve Paylaşım’dan kişi oluşturabilir ve/veya silebilirsiniz. Bilgisayarınızın tarayıcısından Google hesabınıza giriş yaptıysanız; Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Google sayfasına geri döndüğümüzde, sayfanın sağ üst köşesinde, hesabınıza kayıtlı olan profil resminizi görebilirsiniz. Bu profil resminizin yanında küçük karelerden oluşan kare simgesine ve açılan pencerede ‘Kişiler’ menüsüne tıklayınız. Açılan sayfada, Google hesabınızla senkronize ettiğiniz (telefon rehberinizdeki) kişileri görebilirsiniz ve buradan istediğiniz kaydı silmeniz durumunda, aynı zamanda bu kaydın telefon rehberinizden de silindiğini göreceksiniz.
Ayarlar --> Uygulamalar ve bildirimler'den bildirim ayarlarınızı ve uygulamalarınızı kontrol edebilirsiniz. Yaşamış olduğunuz soruna kullanmış olduğunuz 3. Parti bir uygulama sebep olmuş olabilir.Uygulamalarınızı kontrol ediniz. Verilerinizi yedekleyin ve fabrika ayarlarına sıfırlayın.
1.Telefonunuzun arama ekranına *#06# yi tuşlayarak. 2.SIM kart yuvasının üzerinden bakarak. 3.Ayarlar Menüsünden "Telefon Hakkında" kısmından. 4.Cihazınızın kutusu üstünde ya da içinde bulunan 15 haneli IMEI numarasını alarak ya da telefonunuzun faturasından IMEI numarasına ulaşabilirsiniz.
1) Telefonunuzun kilidini açınız. Bir USB kablosu kullanarak telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayınız. Telefonunuzda "Bu cihaz USB'den şarj oluyor" bildirimine dokununuz. "USB'yi şunun için kullan:" bölümünün altında Dosya Aktarımı seçeneğini belirleyiniz Bilgisayarınızda bir Dosya Aktarma penceresi açılır. Dosyaları sürüklemek için bunu kullanınız. İşiniz bittiğinde telefonunuzu Windows'dan kaldırınız. USB kablosunu çıkarınız 2) Kullanmış olduğunuz kabloyu değiştiriniz.Tekrar deneyiniz. 3) Farklı bir bilgisayarda aynı kablo ile aktarım yaptıysanız, kullanmış olduğunuz bilgisayarın portunda sorun olabilir.
Google Fotoğraflar, hem galeri hem online yedekleme olarak kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Google tarafından sağlanan bu uygulama son derece güvenli ve sürekli güncelleme alıp geliştirilen bir uygulamadır. Fotoğraflar ve videolarla alakalı her şeyi tek bir yerde toplamak ve fonksiyonel bir kullanım sunmak için Google Fotoğraflar uygulamasını kullanıma sunduk. Internet bağlantısı kullanarak ve Gmail hesabınızı girerek tüm görsellerinizi sınırsız ve ücretsiz olarak depolayabileceğiniz gibi, tercih etmezseniz bu özelliği hiç kullanmayabilirsiniz. Fotoğraflarınız sizin dışında başkaları tarafından görülmez. Uygulama içinde kardeş hesaplar tanımlayarak istediğiniz hesapların istediğiniz fotoğraflara erişmesini ayrıca ayarlamanız gerekir. Aynı zamanda istediğiniz albümlerinizi de sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Telefonunuz size ilk geldiğinde, üzerindeki ayarlar fotoğraflarınızı ve videolarınızı sadece telefonda depolayacak ve sizden başkası göremeyecek şekilde ayarlıdır.
HD + Görüşme teknolojisi VoLTE ( Voice Over LTE) olarak adlandırılmaktadır. HD+ Görüşme ses görüşmelerinizi 4.5G şebekesi üzerinden çok daha yüksek bir ses kalitesiyle gerçekleştirmenizi sağlayacak bir teknolojidir. Bu teknoloji ile ses kalitesi artık HD+ düzeyine ulaşırken yapılan aramalarınızla daha hızlı görüşme sağlayacaksınız. VoLTE görüşmelerini aktif etmek veya kapatmak için operatörünüze talep iletmelisiniz. Cihazınızın ayarlar menüsünden yapılmamaktadır.
Taşınabilir Wi-fi varolan interneti diğer cihazlar ile paylaşmak için kullanılır. Bağlantı ve taşınabilir hotspot Aç/Kapat : Ayarlar-->Diğer-->Bağlantı ve taşınabilir hotspot -->Taşınabilir Wi-fi Bu yol cihaza göre değişiklik gösterebilir.
Telefon hafızasındaki rehberinizi gmail hesabınızla senkronizasyonu açarak yedekleyebilirsiniz. Ayarlar- Hesaplar- Google kısmına gelip gmail hesabınızı seçip sekronizasyonu açmanız gerekmektedir. Telefon hafızasındaki rehberinizi sim kartına aktarmak için rehbere gelinir. Üç nokta olan kısımdan içe /dışa aktar kısmından Önce kopyalamak istediğiniz kaynağı seçip ileri tuşuna basın, sonrasında kopyalamak istediğiniz hedefi seçip Telefon hafızasına aktarabilirsiniz.
Cihazın desen şifresi unutulduysa fabrika ayarlarına dönülmesi gerekiyor. Bu işlem sırasında tüm bilgileriniz silinecektir. Size en yakın teknik servise https://www.casper.com.tr/destek link üzerinde ulaşabilirsiniz.
Bu hatalar genellikle uygulama tarafından yapılan güncelleme sürümleri ile ilgilidir. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
1. Google Play Uygulamasını açın
2. Arama bölümünde Android Sistem Webview uygulamasını aratın
3. Android Sistem Webview uygulamasını güncelleyin.
4. Arama bölümünde Google Chrome uygulamasını aratın
5. Google Chrome uygulamasını güncelleyin. Güncelleme tüm cihazlara aynı anda dağıtılmayabilir.
Bu yüzden bu kısımda güncelleme bulunmuyorsa; Ayarlar/ Uygulamalar/ Tümünü Göster Sağ üst 3 nokta, Sistem uygulamalarını göster Android Sistem Webview Sağ üst 3 nokta, güncellemeleri kaldır Ayarlar/ Uygulamalar/ Tümünü Göster Sağ üst 3 nokta ,Sistem uygulamalarını göster Google Chrome Sağ üst 3 nokta, güncellemeleri kaldır.
Çift sim destekli cihazlar aynı anda tek arama alabilir. Sim 1 aktif kullanılırken, Sim 2 için yalnızca arama yönlendirme yapılabilir.
Cihazı satın aldığınız fatura tarihi itibari ile 2 yıldır.
Ses açma ve kapatma tuşuna aynı anda 3 saniye basılarak kapatılır.
5000 mAh batarya kapasitesi uzun süreli kullanım imkanı sunmaktadır.
Evet
Parmak izi okuyucu ve yüz tanıma gibi kişiye özel güvenlik önlemlerine sahip Casper VIA X40, kişisel verilerin en üst düzeyde korunduğu bir deneyim sunar.
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ
3.1. Kimlik (Ad, Soyad, T.C.Kimlik Numarası)
3.2. İletişim (Cep Telefonu Numarası, E-posta adresi, Adres)
3.3. İşlem Güvenliği (Trafik Bilgisi)
3.4. Finans (Banka/Kredi kartı bilgileri
3.5. Müşteri İşlem Bilgileri (Fatura Bilgileri, Sipariş bilgisi, Talep bilgisi v.b.)
3.6. Pazarlama (Alışveriş geçmişi bilgileri, Çerez kayıtları, Kampanya çalışmasıyla elde edilen bilgiler v.b)
3.7. Pasaport Bilgisi (Türk Vatandaşı olmayan kişilerden Fatura ve garanti için gerekli olduğundan alınmaktadır.)
5.1. Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi
5.2. Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
5.3. Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
5.4. Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi
5.5. İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
5.6. İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi
5.7. İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi
5.8. İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
5.9. Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
5.10. Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin, Satış sürecin, Satış Sonrası süreçlerin Yürütülmesi
5.11. Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
5.12. Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
5.13. Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
5.14. Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi
5.15. Talep / Şikayetlerin Takibi
5.16. Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
5.17. Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
5.18. Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
5.19. Şirket’in ana faaliyet konusundaki hizmetleri yönetilmesi ve yürütülmesi
5.20. Şirket’in sözleşmesel yükümlülüklerinin yerine getirilmesi,
5.21. Verilerin analiz edilerek şirket ve internet sitesindeki hizmetlerin geliştirilmesi
5.22. Pazarlama ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi
6.1. Açık rıza
6.2. Sözleşmenin ifası
6.3. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması
6.4. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması
6.5. Kanunlarda Öngörülmesi (5651 Sayılı Kanun, Vergi Usul Kanunu, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Tüketici Kanunu ve ilgili mevzuat)
Veri Aktarımı Yapılabilecek Gruplar |
Gruplara İlişkin Açıklama |
Veri Aktarımının Amacı |
Hukuki Sebep/sebepler |
Casper Pazarlama İç ve Dış ticaret Anonim Şirketi |
Veri sorumlusunun Ticari faaliyetlerini birlikte yürüttüğü, topluluk şirketidir. |
Tablet ve GSM alımlarının faturalandırılması, gönderim gibi diğer işlemlerinin gerçekleştirilmesi işlemlerinin Casper Pazarlama İç ve Dış ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılacak olması sebebiyle veri aktarımı gerçekleştirilebilecektir. Aynı zamanda Casper Pazarlama İç ve Dış ticaret Anonim Şirketinin pazarlama amaçlı ileti gönderebilmesi amacıyla veri aktarımı gerçekleştirilebilecektir. |
İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması Pazarlama ve reklam iletileri için açık rıza |
İş Ortağı |
Veri sorumlusunun ticari faaliyetleri yürüttüğü,ticari ilişki içerisinde bulunduğu taraflardır. |
İş ortaklığına konu ticari faaliyetleri içeren sözleşme hükümlerinin ifası amacıyla ve ancak bu amaçla sınırlı olarak veri aktarımı sağlanacaktır. |
İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması |
Tedarikçi |
Veri sorumlusunun ticari faaliyetleri kapsamında hizmet alımına yönelik hizmet sözleşmesine ve/veya vekalet sözleşmesine dayanarak Veri sorumlusu ile iş ilişkisi içinde olan taraflardır. |
Veri sorumlusunun ticari faaliyetlerine ilişkin olarak gerekli hizmetlerin alınmasına yönelik yapılan sözleşmelerin ifası için ve ancak bu amaçla sınırlı olarak veri aktarımı sağlanacaktır. Örneğin müşteri ilişkileri yönetim şirketi, mali müşavirler, avukatlar, Müşteri ilişkileri yönetim şirketleri, ajanslar. |
İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması. Açık Rıza |
Hissedarlar |
Veri sorumlusunun Şirket'inde hisselere (paylara) sahip olan gerçek veya tüzel kişilerdir. |
Türk Ticaret Kanununun Ticaret Şirketleri başlıklı bölümünde her şirket türüne özgü hükümler başta olmak üzere Ticaret Kanunundan , Borçlar kanununun Adi Şirket'e ilişkin hükümleri ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca doğan bilgi verme ve benzeri yükümlülüklerimiz kapsamında hissedarlarımıza veri aktarımı yapılacaktır. |
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (TTK,TBK ve ilgili mevzuat) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması |
Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları |
Veri sorumlusundan bilgi ve belge talep etmeye ilgili mevzuatlarıyla yetkilendirilmiş bulunan ve ayrıca Veri Sorumlusunun yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi için aktarım yapması gerekli kamu kurum ve kuruluşlarıdır. |
Veri Sorumlusu, ilgili mevzuattan doğan bilgi ve belge paylaşımına ilişkin yükümlülüklerini ve ayrıca diğer hukuki yükümlülüklerini yerine getirmek üzere Yetkili kamu Kurum ve Kuruluşlarına veri aktarımı sağlayacaktır. |
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (Ceza Muhakemesi Kanunu ,İş Kanunu, 5651 Sayılı Kanun, Vergi Usul Kanunu, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması |
Topluluk şirketleri |
Türk Ticaret kanunda yer alan tanımına göre ‘’Hâkim şirkete doğrudan veya dolaylı olarak bağlı bulunan şirketler, onunla birlikte şirketler topluluğunu oluşturur.’’ |
Türk Ticaret Kanununda yer alan yükümlülüklerin ve Şirketler Topluluğu konu alan sözleşmelerde bulunan hükümlerin ifası amacıyla veri aktarımı yapılacaktır. |
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (TTK ve ilgili mevzuat hükümleri) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması. |
İştirakler ve bağlı ortaklıklar |
İştirak,Veri sorumlusunun başka bir şirketin sermayesinde ortaklığı söz konusu olması durumunda, sermayelerinde payları oldukları şirketlere denir. Şirket ortak olduğu şirketin %50’den fazla oy hakkına sahip ise ortak olunan şirket ile arasındaki ilişki bir bağlı ortaklık oluşturmakta eğer çoğunluk şirkette değil ise basit anlamda iştirak ilişkisi söz konusu olmaktadır. |
İştirak ve bağlı ortaklık ilişkisinden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla veri aktarımı yapılacaktır. |
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (TTK ve ilgili mevzuat hükümleri) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması. Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması |
İşbu belge Casper Bilgisayar Sistemleri A.Ş.’nin yazılı izni olmaksızın çoğaltılıp dağıtılamaz.
1. Yasal Dayanak Anayasa’nın 20. maddesinde düzenlenen; herkesin, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahip olduğu, bu hakkın; kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsadığını, kişisel verilerin, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebileceğini temel yasal dayanak alarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca Kişisel Verilerin hukuka uygun olarak korunması ve işlenmesine azami önem veriyor ve tüm planlama ve faaliyetlerimizde bu özenle hareket ediyoruz. Şirket olarak, özel hayatın gizliliğinin temeli olan Kişisel Verilerin korunması ve işlenmesi için tüm idari ve teknik tedbirleri alıyor personelimize 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 135.madde ve devamında düzenlenen yasal yaptırımlar konusunda bilgilendirme ve uyarılarda bulunuyoruz.
2. Amaç Yürürlükte bulunan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması hakkındaki Kanunu ile kişisel verilerin işlenmesinde, başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esaslar düzenlenmiştir. Söz konusu düzenleme de dikkate alınarak hazırlanan politikamızın amacı; kişisel verilerin korunması hakkındaki yükümlülüklere uyumun sağlanması, Şirketimizin gerçekleştirdiği faaliyetler kapsamında temin edilen bilgilerin işlenmesi, aktarılması ve gizliliğinin korunması ile ilgili hususların risk temelli bir yaklaşımla değerlendirilerek, stratejilerin, kurum içi kontrol ve önlemlerin, işleyiş kurallarının ve sorumlulukların belirlenmesi ile kurum çalışanlarının bu konularda bilinçlendirilmesidir. Aynı zamanda; müşterilerimiz, potansiyel müşterilerimiz, çalışanlarımız, çalışan adaylarımız, Şirket hissedarlarımız, Şirket yetkililerimiz, ziyaretçilerimiz, işbirliği içinde olduğumuz kurum/kuruluşların çalışanları, hissedarları ve yetkilileri ve üçüncü kişiler başta olmak üzere kişisel verileri Şirketimiz tarafından işlenen kişileri bilgilendirilerek şeffaflığı sağlamak amaçlanmaktadır.
3. Kapsam Bu politika; müşterilerimizin, potansiyel müşterilerimizin, çalışanlarımızın, çalışan adaylarımızın, Şirket hissedarlarının, Şirket yetkililerinin, ziyaretçilerimizin, işbirliği içinde olduğumuz kurumların çalışanları, hissedarları ve yetkililerinin ve üçüncü kişilerin otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen tüm kişisel verilerine ilişkindir.
4. Tanımlar Açık Rıza: Belirli bir konuya ilişkin bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza. Anonim Hale Getirme: Kişisel verinin, kimliği belli veya belirlenebilir biri ile ilişkilendirilebilme niteliğini kaybedecek ve bu durumun geri alınamayacağı şekilde değiştirilmesidir. Örnek: Maskeleme, toplulaştırma, veri bozma vb. tekniklerle kişisel verinin bir gerçek kişi ile ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesi. Çalışan: Şirket ile arasında yapılmış olan iş akdi gereğince Şirkette çalışmakta olan kişiler Çalışan Adayı: Şirket ya herhangi bir yolla iş başvurusunda bulunmuş ya da özgeçmiş ve ilgili bilgilerini Şirketin incelemesine açmış olan gerçek kişiler
İşbirliği İçerisinde Olduğumuz Kurumların Çalışanları, Hissedarları ve Yetkilileri: Şirketin her türlü iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kurumlarda (iş ortağı, tedarikçi gibi, ancak bunlarla sınırlı olmaksızın) çalışan, bu kurumların hissedarları ve yetkilileri dahil olmak üzere, gerçek kişiler. Kişisel Verilerin İşlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem. Kişisel Veri Sahibi: Kişisel verisi işlenen gerçek kişidir. Örneğin; müşteriler ve çalışanlar. Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi. Tüzel kişilere ilişkin bilgilerin işlenmesi kanun kapsamında değildir. Örneğin; ad-soyadı, TC, e-posta, adres, doğum tarihi, kredi kartı numarası vb. Müşteri: Şirket ile herhangi bir sözleşmesel ilişkisi olup olmadığına bakılmaksızın Şirketin sunmuş olduğu ürün ve hizmetleri kullanan veya kullanmış olan gerçek kişiler Özel Nitelikli Kişisel Veri: Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık kıyafet, dernek vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik veriler özel nitelikli verilerdir. Potansiyel Müşteri: Ürün ve hizmetlerimize kullanma talebinde veya ilgisinde bulunmuş veya bu ilgiye sahip olabileceği ticari teamül ve dürüstlük kurallarına uygun olarak değerlendirilmiş gerçek kişiler Şirket Hissedarı: Şirketin hissedarı gerçek kişiler Şirket Yetkilisi: Şirketin yönetim kurulu üyesi ve diğer yetkili gerçek kişiler Üçüncü Kişi: Şirketin yukarıda bahsi geçen taraflarla arasındaki ticari işlem güvenliğini sağlamak veya bahsi geçen kişilerin haklarını korumak ve menfaat temin etmek üzere bu kişilerle ilişkili olan üçüncü taraf gerçek kişiler (Örn. Aile Bireyleri ve yakınlar) Veri İşleyen : Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişidir. Örneğin, Şirketin verilerini tutan firma veya şirketler vb. Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işlenme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, verilerin sistematik bir şekilde tutulduğu yeri (veri kayıt sistemi) yöneten, veri sahibinin talebi / başvurusu neticesinde kişisel bilgileri ile ilgili veri sahibine gerekli bilgiyi sağlayan ve yönlendirmeleri yapan kişi veri sorumlusudur. Ziyaretçi: Şirketin sahip olduğu fiziksel yerleşkelere çeşitli amaçlarla girmiş olan veya internet sitelerimizi ziyaret eden gerçek kişiler
5. Kısaltmalar KVKK: 6698 sayılı Kanun 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan, 24 Mart 2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu. Anayasa: 9 Kasım 1982 tarihli ve 17863 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan; 7 Kasım 1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası. KVK Kurulu: Kişisel Verileri Koruma Kurulu KVK Kurumu: Kişisel Verileri Koruma Kurumu Politika: Şirket Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası TBK: 4 Şubat 2011 tarihli ve 27836 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan; 11 Ocak 2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu. TCK: 12 Ekim 2004 tarihli ve 25611 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan; 26 Eylül 2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu. TTK: 14 Şubat 2011 tarihli ve 27846 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan;13 Ocak 2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu
6. Veri Kategorileri Şirket aşağıdaki veri kategorilerine ilişkin verileri kaydedebilir, işleyebilir veya aktarabilir. Kimlik Bilgisi: Ad soyad, anne - baba adı, doğum tarihi, doğum yeri, medeni hali, nüfus cüzdanı seri sıra no, tc kimlik no gibi İletişim: Adres no, e-posta adresi, iletişim adresi, kayıtlı elektronik posta adresi (KEP), telefon no gibi Lokasyon: Bulunduğu yerin konum bilgileri Özlük: Bordro bilgileri, disiplin soruşturması, işe giriş-çıkış belgesi kayıtları, özgeçmiş bilgileri, performans değerlendirme raporları gibi Hukuki İşlem: Adli makamlarla yazışmalardaki bilgiler, dava dosyasındaki bilgiler gibi Müşteri İşlem: Fatura, senet, çek bilgileri, sipariş bilgisi, talep bilgisi gibi Fiziksel Mekan Güvenliği: Çalışan ve ziyaretçilerin giriş çıkış kayıt bilgileri, kamera kayıtları gibi İşlem Güvenliği: IP adresi bilgileri, internet sitesi giriş çıkış bilgileri, şifre ve parola bilgileri gibi Risk Yönetimi: Ticari, teknik, idari risklerin yönetilmesi için işlenen bilgiler gibi Finans: Bilanço bilgileri, finansal performans bilgileri, kredi ve risk bilgileri gibi Mesleki Deneyim: Diploma bilgileri, gidilen kurslar, meslek içi eğitim bilgileri, sertifikalar, transkript bilgileri gibi Pazarlama: Alışveriş geçmişi bilgileri, anket, çerez kayıtları, kampanya çalışmasıyla elde edilen bilgiler Görsel ve İşitsel Kayıtlar: Görsel ve işitsel kayıtlar gibi Sağlık Bilgileri: Engellilik durumuna ait bilgiler, kan grubu bilgisi, kişisel sağlık bilgileri, kullanılan cihaz ve protez bilgileri gibi Ceza Mahkûmiyeti Ve Güvenlik Tedbirleri: Ceza mahkûmiyetine ilişkin bilgiler, güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgiler gibi
7. Kişisel Veri İşleme Amaçları Şirket aşağıdaki amaçlara göre kişisel verileri kaydedebilir, işleyebilir veya aktarabilir.
Unvan : CASPER BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ A.Ş.
Mersis No : 0203008379700010
E-posta Adresi: : mhb@casper.com.tr
Kayıtlı Elektronik Posta Adresi : casper@hs02.kep.tr
Fiziki Posta Adresi : Casper Plaza Fatih Sultan Mehmet Mah. Balkan Cad. No: 47 ÜMRANİYE - İSTANBUL