Nirvana ailesinin gözde üyesi C370 laptop modeli, sahip olduğu modern dizaynı ve Intel® Gemini Lake Refresh Celeron N4020 işlemcisi ile tüm gün etkin olmanız için tasarlandı.
Modern çalışma tarzları için tasarlanan Nirvana C370, şık görünümü ile hayatınızın bir parçası olmaya aday.
Metalik uzay grisi rengi, ürünün klavyesi dahil tamamını kapsayarak renk bütünlüğü sağlarken, farklı tasarımı ile güçlü bir kullanıcı deneyimi sunar.
Casper Nirvana C370 7.4mm inceliğindeki ekran çerçevesi ile kullanım ayrıcalığı sunarken, 15.6’’ boyutundaki ekranı ve Anti-Glare parlama önleyici teknolojisi ile de yüksek kalitede görüntüleme deneyimi sunar.
Casper Nirvana C370 dizüstü bilgisayarda bulunan sürgülü gizlenebilir kamera yapısı ile kendinizi daha güvende hissedin.
"Windows Güncellemelerini durdurmanız tavsiye edilmez. Bilgisayarınız güncelleme almadığında bir çok sorunla karşılaşabilir. Bilgisayarınızın ''Windows Güncelleme Uyarısı'' yapmasını istemiyorsanız bu yönergeyi takip edebilirsiniz.
1. adım: Otomatik güncellemeleri kapatmak için ;Windows ve R tuşuna aynı anda basarak veya Başlat menüsünü açarak Çalıştır bölümüne geçiyoruz. Çalıştır bölümüne “services.msc” yazarak Hizmetler bölümünü açıyoruz.
2. adım: Açılan ekranda Hizmetler karşınıza çıkacak. Bu bölümde sayfayı aşağı doğru kaydırarak veya W tuşuna birkaç kez basarak Windows Update seçiyoruz.
3. adım: “Windows Update” seçeneğine farenin sağ tuşuna dokunup özelliklere tıklıyoruz.
4. adım: Karşımıza çıkan Özellikler penceresinde “Başlangıç Türü” seçeneğini “Devre Dışı” olarak ayarlıyor ve “Uygula” butonuna tıklıyoruz. Windows 10 otomatik güncelleme kapatma işlemini başarıyla tamamlanmış oluyor.
Etkinleştirme yapabilmeniz için, ekli yönergeleri takip etmelisiniz. Satın almış olduğunuz Office uygulaması cihazın Biosuna gömülüdür. Lütfen uyarıları dikkate alınız.
1. Etkinleştirmek için öncelikle Microsoft hesabı oluşturmanız gerekmektedir.
2. Outlook uzantılı bir hesap açılmasını öneririz.
3. Oluşturduğunuz Microsoft hesabınız (mail adresi ve şifresi) ile aşağıdaki link üzerinden adımları takip ederek etkinleştirebilirsiniz.
4. Microsoft hesabı oluşturulurken daha önce hiç kullanılmamış yeni bir hesap olması gerekmektedir. ( Microsoft hesabı dışında farklı bir hesap girilirse aktivasyon işlemi kilitlenir. ilk anda doğru Microsoft hesabını girmeniz gerekmektedir.)
5. Sorunsuz bir kurulum için ekli yönergeleri takip etmelisiniz.
6. Bildirim çubuğu üzerinde Office güncelleştirme uyarısı çıkıyor ise güncelleştirme yapıp tekrar denemelisiniz.
7. Sorun devam eder ise cihaza sıfırlama yapıp, aynı hesap ile tekrar denemenizi öneririz. https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-365/microsoft-office?ocid=cmml7tr0rib&rtc=1 Not: Microsoft hesabınızı ve şifrenizi unutmamanız gerekmektedir. Hesap bilgilerini hatırlamamanız durumunda Şifremi unuttum adımlarını takip edebilir veya Microsoft ile iletişime geçebilirsiniz.
Kablolu Bağlantı Başlat Menüsü / Yazıcılar ve tarayıcılar/ Yazıcı ve Tarayıcı ekle/ İstenilen yazıcı listede yok ise ; El ile yapılan ayarlar Yerel Yazıcı Ekle- Var olan bağlantı noktası / Bağlantı noktası seçilir. Yazıcı sürücüsü yükle /Disketi var / sürücünün yolu seçilir yazıcı tanıtılmış olur. Kablosuz Bağlantı Ağ üzerinden paylaştırılmış bir yazıcıya bağlanmak isteniyor ise ; Başlat Menusu / Yazıcılar ve tarayıcılar / Yazıcı ve Tarayıcı ekle / İstediğim yazıcı listede yok / Paylaşılan yazıcı adıyla seç/ Gözat tıklanır paylaştırılmış yazıcı var ise eklenir.
Satın almış olduğunuz üründe orijinal Microsoft işletim sistemi lisansı bulunmaktadır ve ürün Casper garantisi altındadır. İşletim sistemine ait ürün anahtarını size veremiyoruz. Çünkü Korsan kullanımın engellenmesi amacıyla Microsoft tarafından izin verilmemektedir. Casper Microsoft’un iş ortağıdır ve Windows işletim sistemli ürünleri Microsoft’un kurallarına tabidir. Ürününüzde orijinal Microsoft işletim sistemi lisansı bulunduğundan nasıl emin olursunuz? - Üründeki işletim sistemini kaldırıp Microsoft'un https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 adresinden indirerek yeniden kurduğunuzda, dijital lisans anahtarınız biosa enjekte olduğu için, internet bağlantınızı yaptığınız anda bilgisayarınız etkinleşecektir. - İşletim sistemine ait ürün anahtarını görmek istiyorsanız Google üzerinden “Bios Key Öğrenme” yazarak bulacağınız 3ncü parti uygulamaları kullanabilirsiniz.
Windows 8 ve 10 işletim sistemli cihazlarda F serisi ve C serisi modellerimizde, cihaz açılırken F9 enter/ F10 enter tuşuna basarak BOOT ekranına girebilir, cihazda işletim sisteminin kurulu olup olmadığını görebiliriz. İşletim sistemi yoksa kurulması gerekmektedir. Kurulum destek için en yakın Casper teknik servise https://www.casper.com.tr/servis-noktalari link üzerinde ulaşabilirsiniz.
"Cihazınızda klavye kullanımı esnasında; klavye tuşları farklı karakterler oluşturuyorsa; Fn+NumLock tuşlarına basarak numlock özelliğini kapatabilirsiniz. Eğer Windows güncellemeleri sonrası problem yaşamaya başladıysanız; Güncelleştirme geçmişinde yüklenen sürücü güncelleştirmesini bulun. Aygıt yöneticisine giderek ilgili aygıt üzerindeki sürücüye geri dön seçeneği ile eski sürücüye dönülür. Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra sorunun giderildiği görülür.
Cihazınızda aygıt yöneticisini açın. Görüntü bağdaştırıcısı kısmını kontrol edin. Standart ekran bağdaştırıcısı yazıyorsa bilgisayarınıza ekran kartı sürücüleri yüklenmemiştir. Ekran kartı sürücüleri yüklendikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcısını kontrol edin. Sorun devam ediyor ise Teknik Servisimize başvurunuz. En yakın teknik servis bilgilerine sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. https://www.casper.com.tr/servis-noktalari
Windows 10 yüklü cihazlarda işletim sisteminin şifresinin unutulması durumunda cihazın işletim sisteminin yeniden yüklenmesi gerekmektedir.
Ses kartı Driveri nin yüklü olup olmadığı kontrol edilir veya ses kartı sürücüsünün güncelleştirme alıp almadığı kontrol edilir. Driver yükledikten sonra veya güncelleştirme aldıktan sonra ürün yeniden başlatılarak ses fonksiyonları kontrol edilir.
Windows 10 ve windows 11 yüklü cihazlarda işletim sisteminin şifresinin unutulması durumunda cihazın işletim sisteminin yeniden yüklenmesi gerekmektedir.
C300 Serisi Modelde boot listesi için Ecs biosa giriş için F2 tuşu kullanılır. F Serisi Modelde boot listesi için Ecs biosa giriş için F2 tuşu kullanılır. Excalibur G Serisi Modelde boot listesi için F12 biosa giriş için F2 tuşu kullanılır. C600-C650 Serisi Modelde boot listesi için F12 biosa giriş için F2 tuşu kullanılır.
Bilgisayarınız çeşitli sebeplerden dolayı resetleme problemi yaşayabilr. Bu sebepler donanımsal veya yazılımsal olabilir. a) Isınma problemleri yüzünden makine restart edebilir.Ürünün içerisinde yer alan CPU,GPU soğutucularının düzgün çalışmaması resetlemeye sebep olabilir. Üründeki soğutma işlemini gerçekleştiren fanların yetkili teknik servisler üzerinden temizlenmesi gerekebilir. b) Üründe takılı ram bozulmuş olabilir.Üründeki Ram teknik serviste değiştirilmesi gerekir. c)İşletim sisteminin zarar görmüş olabilir veya İşletim sistemine virüs bulaşmış olabilir.Üründe İşletim sistemini sıfırlama işlemi gerçekleştirilir.
Mavi ekran hataları donanım veya yazılım kaynaklı olabilir. Üründe sıfırlama işlemi yapılır. Sorun devam ediyor ise size en yakın teknik servise https://www.casper.com.tr/servis-noktalari link üzerinde ulaşabilirsiniz.
Cihazınızın Harici Disk Sürücüsünü gördüğünden emin olmak için aygıt yöneticisini açınız. Aygıt yöneticisinde Disk sürücüleri kısmında Harici Disk Sürücüsünün göründüğünden emin olunuz. Harici disk sürücünüzü bilgisayarınıza taktıktan sonra aygıt yöneticisinde ünlem işareti olmadığından emin olunuz. Aygıt yöneticisinde sorun görmüyorsanız harici Disk Sürücünüze virüs bulaşmış olabilir; virüs temizleme yazılımları ile flashı temizlemeniz gerekmektedir.
Ürün seri numaranızı müşteri hizmetlerimiz ile paylaşmanız durumunda gerekli desteği alabilirsiniz. Müşteri hizmetleri email adresi: mhb@casper.com.tr
Ürün seri numaranızı müşteri hizmetlerimiz ile paylaşmanız durumunda gerekli desteği alabilirsiniz. Müşteri hizmetleri email adresi: mhb@casper.com.tr
Size en yakın Yetkili Teknik Servilerimizden destek alabilirsiniz.
Cihazınızın USB belleği gördüğünden emin olmak için aygıt yöneticisini açınız. Aygıt yöneticisinde Disk sürücüleri kısmında USB belleğin göründüğünden emin olunuz. Usb belleğinizi bilgisayarınıza taktıktan sonra aygıt yöneticisinde ünlem işareti olmadığından emin olunuz. Aygıt yöneticisinde sorun görmüyorsanız USB belleğinize virüs bulaşmış olabilir; Virüs Temizleme yazılımları ile usb flaş belleği temizlemeniz gerekmektedir.
Yaşadığınız sorun yazılım veya donanım kaynaklı olabilir. Size en yakın teknik servisten destek alabilirsiniz. https://www.casper.com.tr/servis-noktalari
Başlat -Disk yönetimi kısmında ikinci diskin görünüp görünmediği kontrol edilir. Eğer görünüyorsa diskin üzerine gelip diski başlat seçilir ve disk biçimlendirilir. Disk burada görünmüyorsa bilgisayarınızı size en yakın Yetkili Teknik Servilerimizden destek alabilirsiniz.
Bilgisayarınızın ses özelliklerinden mikrofon özelliğinizin açık olup olmadığını kontrol ediniz ;Ses özellikleri kısmında mikrofon aygıtı görülmüyorsa bilgisayarınızı yetkili teknik servislerimize ulaştırmanız gerekmektedir.
Satın almış olduğunuz ürünün işletim sistemini sürümünü kontrol ediniz. Windows Pro sürümlerinde çoklu dil desteği bulunmaktadır. Microsoft web sayfasından dil paketlerini indirerek çoklu dil desteğini aktif hale getirebilirsiniz. Eğer satın almış olduğunuz ürün Windows Home Single Language sürümü ise dilinizi değiştirmek için cihazınızı sıfrlamanız gerekmektedir. Casper ürünlerinde, Windows Home Single Language sürümü için ilk kurulum ekranında ayarlayabileceğiniz 5 farklı dil seçeneği bulunmaktadır. Bu diller Türkçe, İngilizce, Arapça, Hırvatça ve Rusça'dır. Ürünü istenilen dil seçenekleri ile çalıştırmak için sıfırlama yapılır. Sıfırlama için : Başlat-Ayarlar-Güncelleştirme ve Güvenlik-Kurtarma Sekmesinden:Sıfırlama-Başlayın butonuna tıklanır.
Ayarlar /Zaman ve Dil / Tercih edilen diller/ Ekle+ / istenilen klavye (Q,F) olarak seçilir.
Cevap 1 : Sol alt köşede bulunan “Başlat” ikonuna tıklayınız > Açılan pencereye “Kurtarma seçenekleri” yazınınız ve tıklayınız > Açılan pencere de Bu Bilgisayarı sıfırlama bölümünden “Başlayın” Seçeneğini tıklayınız > Bu aşamadan sonra kendinize uygun sıfırlama seçeneğini seçerek sıfırlama işlemi başlatabilirsiniz. Cevap 2 : ‘Shift’ tuşuna basılı tutarak bilgisayar Yeniden Başlatılır > Ürün yeniden başladığında karşımıza çıkan ekranda ‘Sorun Gider’ sekmesine tıklayınız >Karşımıza gelen ekranda ‘Bu Bilgisayarı Sıfırla’ sekmesi seçilir. > Bu aşamadan sonra kendinize uygun sıfırlama seçeneğini seçerek sıfırlama işlemi başlatabilirsiniz. Önemli : Sıfırlama İşlemini gerçekleştirirken Ürünün Adaptörü takılı olmalıdır.
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ
3.1. Kimlik (Ad, Soyad, T.C.Kimlik Numarası)
3.2. İletişim (Cep Telefonu Numarası, E-posta adresi, Adres)
3.3. İşlem Güvenliği (Trafik Bilgisi)
3.4. Finans (Banka/Kredi kartı bilgileri
3.5. Müşteri İşlem Bilgileri (Fatura Bilgileri, Sipariş bilgisi, Talep bilgisi v.b.)
3.6. Pazarlama (Alışveriş geçmişi bilgileri, Çerez kayıtları, Kampanya çalışmasıyla elde edilen bilgiler v.b)
3.7. Pasaport Bilgisi (Türk Vatandaşı olmayan kişilerden Fatura ve garanti için gerekli olduğundan alınmaktadır.)
5.1. Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi
5.2. Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
5.3. Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
5.4. Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi
5.5. İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
5.6. İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi
5.7. İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi
5.8. İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
5.9. Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
5.10. Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin, Satış sürecin, Satış Sonrası süreçlerin Yürütülmesi
5.11. Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
5.12. Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
5.13. Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
5.14. Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi
5.15. Talep / Şikayetlerin Takibi
5.16. Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
5.17. Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
5.18. Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
5.19. Şirket’in ana faaliyet konusundaki hizmetleri yönetilmesi ve yürütülmesi
5.20. Şirket’in sözleşmesel yükümlülüklerinin yerine getirilmesi,
5.21. Verilerin analiz edilerek şirket ve internet sitesindeki hizmetlerin geliştirilmesi
5.22. Pazarlama ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi
6.1. Açık rıza
6.2. Sözleşmenin ifası
6.3. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması
6.4. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması
6.5. Kanunlarda Öngörülmesi (5651 Sayılı Kanun, Vergi Usul Kanunu, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Tüketici Kanunu ve ilgili mevzuat)
Veri Aktarımı Yapılabilecek Gruplar |
Gruplara İlişkin Açıklama |
Veri Aktarımının Amacı |
Hukuki Sebep/sebepler |
Casper Pazarlama İç ve Dış ticaret Anonim Şirketi |
Veri sorumlusunun Ticari faaliyetlerini birlikte yürüttüğü, topluluk şirketidir. |
Tablet ve GSM alımlarının faturalandırılması, gönderim gibi diğer işlemlerinin gerçekleştirilmesi işlemlerinin Casper Pazarlama İç ve Dış ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılacak olması sebebiyle veri aktarımı gerçekleştirilebilecektir. Aynı zamanda Casper Pazarlama İç ve Dış ticaret Anonim Şirketinin pazarlama amaçlı ileti gönderebilmesi amacıyla veri aktarımı gerçekleştirilebilecektir. |
İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması Pazarlama ve reklam iletileri için açık rıza |
İş Ortağı |
Veri sorumlusunun ticari faaliyetleri yürüttüğü,ticari ilişki içerisinde bulunduğu taraflardır. |
İş ortaklığına konu ticari faaliyetleri içeren sözleşme hükümlerinin ifası amacıyla ve ancak bu amaçla sınırlı olarak veri aktarımı sağlanacaktır. |
İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması |
Tedarikçi |
Veri sorumlusunun ticari faaliyetleri kapsamında hizmet alımına yönelik hizmet sözleşmesine ve/veya vekalet sözleşmesine dayanarak Veri sorumlusu ile iş ilişkisi içinde olan taraflardır. |
Veri sorumlusunun ticari faaliyetlerine ilişkin olarak gerekli hizmetlerin alınmasına yönelik yapılan sözleşmelerin ifası için ve ancak bu amaçla sınırlı olarak veri aktarımı sağlanacaktır. Örneğin müşteri ilişkileri yönetim şirketi, mali müşavirler, avukatlar, Müşteri ilişkileri yönetim şirketleri, ajanslar. |
İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması. Açık Rıza |
Hissedarlar |
Veri sorumlusunun Şirket'inde hisselere (paylara) sahip olan gerçek veya tüzel kişilerdir. |
Türk Ticaret Kanununun Ticaret Şirketleri başlıklı bölümünde her şirket türüne özgü hükümler başta olmak üzere Ticaret Kanunundan , Borçlar kanununun Adi Şirket'e ilişkin hükümleri ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca doğan bilgi verme ve benzeri yükümlülüklerimiz kapsamında hissedarlarımıza veri aktarımı yapılacaktır. |
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (TTK,TBK ve ilgili mevzuat) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması |
Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları |
Veri sorumlusundan bilgi ve belge talep etmeye ilgili mevzuatlarıyla yetkilendirilmiş bulunan ve ayrıca Veri Sorumlusunun yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi için aktarım yapması gerekli kamu kurum ve kuruluşlarıdır. |
Veri Sorumlusu, ilgili mevzuattan doğan bilgi ve belge paylaşımına ilişkin yükümlülüklerini ve ayrıca diğer hukuki yükümlülüklerini yerine getirmek üzere Yetkili kamu Kurum ve Kuruluşlarına veri aktarımı sağlayacaktır. |
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (Ceza Muhakemesi Kanunu ,İş Kanunu, 5651 Sayılı Kanun, Vergi Usul Kanunu, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması |
Topluluk şirketleri |
Türk Ticaret kanunda yer alan tanımına göre ‘’Hâkim şirkete doğrudan veya dolaylı olarak bağlı bulunan şirketler, onunla birlikte şirketler topluluğunu oluşturur.’’ |
Türk Ticaret Kanununda yer alan yükümlülüklerin ve Şirketler Topluluğu konu alan sözleşmelerde bulunan hükümlerin ifası amacıyla veri aktarımı yapılacaktır. |
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (TTK ve ilgili mevzuat hükümleri) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması. |
İştirakler ve bağlı ortaklıklar |
İştirak,Veri sorumlusunun başka bir şirketin sermayesinde ortaklığı söz konusu olması durumunda, sermayelerinde payları oldukları şirketlere denir. Şirket ortak olduğu şirketin %50’den fazla oy hakkına sahip ise ortak olunan şirket ile arasındaki ilişki bir bağlı ortaklık oluşturmakta eğer çoğunluk şirkette değil ise basit anlamda iştirak ilişkisi söz konusu olmaktadır. |
İştirak ve bağlı ortaklık ilişkisinden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla veri aktarımı yapılacaktır. |
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (TTK ve ilgili mevzuat hükümleri) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması. Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması |
İşbu belge Casper Bilgisayar Sistemleri A.Ş.’nin yazılı izni olmaksızın çoğaltılıp dağıtılamaz.
1. Yasal Dayanak Anayasa’nın 20. maddesinde düzenlenen; herkesin, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahip olduğu, bu hakkın; kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsadığını, kişisel verilerin, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebileceğini temel yasal dayanak alarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca Kişisel Verilerin hukuka uygun olarak korunması ve işlenmesine azami önem veriyor ve tüm planlama ve faaliyetlerimizde bu özenle hareket ediyoruz. Şirket olarak, özel hayatın gizliliğinin temeli olan Kişisel Verilerin korunması ve işlenmesi için tüm idari ve teknik tedbirleri alıyor personelimize 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 135.madde ve devamında düzenlenen yasal yaptırımlar konusunda bilgilendirme ve uyarılarda bulunuyoruz.
2. Amaç Yürürlükte bulunan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması hakkındaki Kanunu ile kişisel verilerin işlenmesinde, başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esaslar düzenlenmiştir. Söz konusu düzenleme de dikkate alınarak hazırlanan politikamızın amacı; kişisel verilerin korunması hakkındaki yükümlülüklere uyumun sağlanması, Şirketimizin gerçekleştirdiği faaliyetler kapsamında temin edilen bilgilerin işlenmesi, aktarılması ve gizliliğinin korunması ile ilgili hususların risk temelli bir yaklaşımla değerlendirilerek, stratejilerin, kurum içi kontrol ve önlemlerin, işleyiş kurallarının ve sorumlulukların belirlenmesi ile kurum çalışanlarının bu konularda bilinçlendirilmesidir. Aynı zamanda; müşterilerimiz, potansiyel müşterilerimiz, çalışanlarımız, çalışan adaylarımız, Şirket hissedarlarımız, Şirket yetkililerimiz, ziyaretçilerimiz, işbirliği içinde olduğumuz kurum/kuruluşların çalışanları, hissedarları ve yetkilileri ve üçüncü kişiler başta olmak üzere kişisel verileri Şirketimiz tarafından işlenen kişileri bilgilendirilerek şeffaflığı sağlamak amaçlanmaktadır.
3. Kapsam Bu politika; müşterilerimizin, potansiyel müşterilerimizin, çalışanlarımızın, çalışan adaylarımızın, Şirket hissedarlarının, Şirket yetkililerinin, ziyaretçilerimizin, işbirliği içinde olduğumuz kurumların çalışanları, hissedarları ve yetkililerinin ve üçüncü kişilerin otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen tüm kişisel verilerine ilişkindir.
4. Tanımlar Açık Rıza: Belirli bir konuya ilişkin bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza. Anonim Hale Getirme: Kişisel verinin, kimliği belli veya belirlenebilir biri ile ilişkilendirilebilme niteliğini kaybedecek ve bu durumun geri alınamayacağı şekilde değiştirilmesidir. Örnek: Maskeleme, toplulaştırma, veri bozma vb. tekniklerle kişisel verinin bir gerçek kişi ile ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesi. Çalışan: Şirket ile arasında yapılmış olan iş akdi gereğince Şirkette çalışmakta olan kişiler Çalışan Adayı: Şirket ya herhangi bir yolla iş başvurusunda bulunmuş ya da özgeçmiş ve ilgili bilgilerini Şirketin incelemesine açmış olan gerçek kişiler
İşbirliği İçerisinde Olduğumuz Kurumların Çalışanları, Hissedarları ve Yetkilileri: Şirketin her türlü iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kurumlarda (iş ortağı, tedarikçi gibi, ancak bunlarla sınırlı olmaksızın) çalışan, bu kurumların hissedarları ve yetkilileri dahil olmak üzere, gerçek kişiler. Kişisel Verilerin İşlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem. Kişisel Veri Sahibi: Kişisel verisi işlenen gerçek kişidir. Örneğin; müşteriler ve çalışanlar. Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi. Tüzel kişilere ilişkin bilgilerin işlenmesi kanun kapsamında değildir. Örneğin; ad-soyadı, TC, e-posta, adres, doğum tarihi, kredi kartı numarası vb. Müşteri: Şirket ile herhangi bir sözleşmesel ilişkisi olup olmadığına bakılmaksızın Şirketin sunmuş olduğu ürün ve hizmetleri kullanan veya kullanmış olan gerçek kişiler Özel Nitelikli Kişisel Veri: Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık kıyafet, dernek vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik veriler özel nitelikli verilerdir. Potansiyel Müşteri: Ürün ve hizmetlerimize kullanma talebinde veya ilgisinde bulunmuş veya bu ilgiye sahip olabileceği ticari teamül ve dürüstlük kurallarına uygun olarak değerlendirilmiş gerçek kişiler Şirket Hissedarı: Şirketin hissedarı gerçek kişiler Şirket Yetkilisi: Şirketin yönetim kurulu üyesi ve diğer yetkili gerçek kişiler Üçüncü Kişi: Şirketin yukarıda bahsi geçen taraflarla arasındaki ticari işlem güvenliğini sağlamak veya bahsi geçen kişilerin haklarını korumak ve menfaat temin etmek üzere bu kişilerle ilişkili olan üçüncü taraf gerçek kişiler (Örn. Aile Bireyleri ve yakınlar) Veri İşleyen : Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişidir. Örneğin, Şirketin verilerini tutan firma veya şirketler vb. Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işlenme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, verilerin sistematik bir şekilde tutulduğu yeri (veri kayıt sistemi) yöneten, veri sahibinin talebi / başvurusu neticesinde kişisel bilgileri ile ilgili veri sahibine gerekli bilgiyi sağlayan ve yönlendirmeleri yapan kişi veri sorumlusudur. Ziyaretçi: Şirketin sahip olduğu fiziksel yerleşkelere çeşitli amaçlarla girmiş olan veya internet sitelerimizi ziyaret eden gerçek kişiler
5. Kısaltmalar KVKK: 6698 sayılı Kanun 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan, 24 Mart 2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu. Anayasa: 9 Kasım 1982 tarihli ve 17863 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan; 7 Kasım 1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası. KVK Kurulu: Kişisel Verileri Koruma Kurulu KVK Kurumu: Kişisel Verileri Koruma Kurumu Politika: Şirket Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası TBK: 4 Şubat 2011 tarihli ve 27836 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan; 11 Ocak 2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu. TCK: 12 Ekim 2004 tarihli ve 25611 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan; 26 Eylül 2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu. TTK: 14 Şubat 2011 tarihli ve 27846 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan;13 Ocak 2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu
6. Veri Kategorileri Şirket aşağıdaki veri kategorilerine ilişkin verileri kaydedebilir, işleyebilir veya aktarabilir. Kimlik Bilgisi: Ad soyad, anne - baba adı, doğum tarihi, doğum yeri, medeni hali, nüfus cüzdanı seri sıra no, tc kimlik no gibi İletişim: Adres no, e-posta adresi, iletişim adresi, kayıtlı elektronik posta adresi (KEP), telefon no gibi Lokasyon: Bulunduğu yerin konum bilgileri Özlük: Bordro bilgileri, disiplin soruşturması, işe giriş-çıkış belgesi kayıtları, özgeçmiş bilgileri, performans değerlendirme raporları gibi Hukuki İşlem: Adli makamlarla yazışmalardaki bilgiler, dava dosyasındaki bilgiler gibi Müşteri İşlem: Fatura, senet, çek bilgileri, sipariş bilgisi, talep bilgisi gibi Fiziksel Mekan Güvenliği: Çalışan ve ziyaretçilerin giriş çıkış kayıt bilgileri, kamera kayıtları gibi İşlem Güvenliği: IP adresi bilgileri, internet sitesi giriş çıkış bilgileri, şifre ve parola bilgileri gibi Risk Yönetimi: Ticari, teknik, idari risklerin yönetilmesi için işlenen bilgiler gibi Finans: Bilanço bilgileri, finansal performans bilgileri, kredi ve risk bilgileri gibi Mesleki Deneyim: Diploma bilgileri, gidilen kurslar, meslek içi eğitim bilgileri, sertifikalar, transkript bilgileri gibi Pazarlama: Alışveriş geçmişi bilgileri, anket, çerez kayıtları, kampanya çalışmasıyla elde edilen bilgiler Görsel ve İşitsel Kayıtlar: Görsel ve işitsel kayıtlar gibi Sağlık Bilgileri: Engellilik durumuna ait bilgiler, kan grubu bilgisi, kişisel sağlık bilgileri, kullanılan cihaz ve protez bilgileri gibi Ceza Mahkûmiyeti Ve Güvenlik Tedbirleri: Ceza mahkûmiyetine ilişkin bilgiler, güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgiler gibi
7. Kişisel Veri İşleme Amaçları Şirket aşağıdaki amaçlara göre kişisel verileri kaydedebilir, işleyebilir veya aktarabilir.
Unvan : CASPER BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ A.Ş.
Mersis No : 0203008379700010
E-posta Adresi: : mhb@casper.com.tr
Kayıtlı Elektronik Posta Adresi : casper@hs02.kep.tr
Fiziki Posta Adresi : Casper Plaza Fatih Sultan Mehmet Mah. Balkan Cad. No: 47 ÜMRANİYE - İSTANBUL
Güzel ürün tavsiye ederim.